Iako Apple nije prisutan na Mobile World Congressu koji danas završava u Barseloni, njegov iPhone 4 proglašen je na završnoj ceremoniji za najbolji mobilni uređaj.iPhone 4, koji su sudije nahvalile zbog odličnog ekrana, dizajna i kvalitetnih materijala, takmičio se sa drugim prošlogodišnjim modelima: Samsung Galaxy S, LG Optimus 7, HTC Desire i BlacKBerry Torch 9800.

Sve je to korisnicima pomalo nebitno s obzirom na to da će Apple do leta predstaviti novu verziju iPhonea, a na MWC-u smo mogli videti novu generaciju uređaja zasnovanih na Androidu, a neko ko danas traži novi, vrhunski pametni telefon, verovatno će tražiti nove, a ne prošlogodišnje modele.
Tajvanski proizvođač HTC odneo je nagradu za proizvođača godine. Istina je da je HTC došao gotovo ni od kuda i poplavio tržište vrhunskim Androidima, te je stoga zaslužio ovu nagradu više od nekih većih kompanija kao što su Samsung ili LG.

Ove godine HTC je opet predstavio dosta novih uređaja (pet pametnih telefona i jedan tablet), no oni nisu pobrali toliko pohvala – pametni telefoni kaskaju u specifikacijama za vrhom ponude iz Samsunga i LG-a, dok je tablet moćan ali, nažalost, zasnovan na staroj varijanti Androida, a ne novom Honeycombu koji je razvijen isključivo za tablete.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s