Sve pocinje sa kucanjem ‘programiranje’ u google search i ostalo je istorija … 😀
Zezam se malo,ali da pomognem i ja svima koji zele da nauce programirati bez ikakvog predznanja (moj slucaj)

Programirati nije jednostavno treba znati mnogo toga,ali da se ne bi odustalo prije nego sto se i pocelo, ja preporucujem Python programski jezik.
Sa njim cete vrlo lako moci praviti jednostavne tekstualne aplikacije a uz malo truda i sve ostalo. Da bi programirali morate imati i IDE (Interactive Development Environment) tj razvojno okruzenje u kome pisete kod za Python.Za pocetak dovoljan je i IDLE koji je dostupan i za Linux i za Windows.

E sad posto ste se odlucili za Python morate znati i da postoje razlike izmedju verzija a najnovija je 3.2 mada ce jos dugo biti aktivne i 2.x verzije , ja mislim da je ipak bolje poceti sa novijim.I jos nesto nam je potrebno ?

Naravno da nam treba i knjiga iz koje cemo da ucimo , e sad sto se toga tice ako znate engleski dovoljno dobro onda super ako ne znate onda ste u skripcu jer za dzabe na srpskom jeziku mislim da nema literature osim nekih knjiga malo starijeg datuma.(naravno da mislim na e-knjige)

A na engleskom imate knjiga koliko hocete od onih koje vas upoznaju sa osnovama do knjizurina od vise stotina stranica.Lako se izgubiti u tom velikom izboru i zato cu ja vam predloziti nekolike najzanimljivije:

http://inventwithpython.com/ (moj izbor) mozete je skinuti kao pdf a mozete i citati na netu u html formatu , malo opsirnija ,objasnjava kako praviti igrice

http://diveintopython3.org Poznata knjiga o python-u ,nije bas za apsolutne pocetnike

http://learnpythonthehardway.org sve sto vam je potrebno za pocetak

Pocnite !!!

Advertisements

5 thoughts on “Python i programiranje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s