Iako ne volim mnogo igrice, postoji jedan žanr koji mi se jako sviđa RTS( Real-Time-Strategy). Zbog toga želim da podjelim sa vama, najbolje strategije koje sam igrao, to možda neće biti baš najobjektivnija lista jer nisam igrao sve strategije pa sigurno neko ima i malo drugačije mišljenje.

5. Stronghold Legends 

Fantastika + Stronghold 2 – neke dosadne stvari = Legends . Ovo izdanje Stronghold serijala je osiromašeno po građevinama koje su bile šarolike u prošlim izdanjima ali zato su dodata razna čudovišta zmajevi, džinovi, vukodlaci itd. koji borbu čine mnogo zanimljivijom.

4. Lord of the Rings The Battle for Middle-Earth II

Svima su poznati filmovi Gospodar prstenova, a ova igrica samo dočarava borbu za Međuzemlje. Čak i ako niste fan Tolkinovih djela ova strategija zaslužuje vašu pažnju. Veoma je zanimljiva borba u čuvenim zamkovima Minas Thirithu, Helmovom ponoru i Isengardu. Odlična za igranje preko LAN-a.

3. Stronghold 2

Iako je ova igrica loše ocjenjena od mnogih kompjuterskih časopisa kao nedostojan nastavak Stronghold Crusader-a mislim da to baš i nije tako.  Ovo je i prva strategija koju sam igrao pa se zato možda i ne zasluženo nalazi na trećem mjestu 😀

2.Company of Heroes

Drugi svjetski rat možda nije tako inspirativan period kao Srednji vijek ali CoH je igrica koja  više nego dobro dočarava borbu u rovovima, a i teška artiljerija je takođe dostupna. Postoji   Još jedna dobra igrica za igranje preko LAN-a.

1.Rome Total War

Potezna strategija sa bitkama u realnom vremenu. Realističnost borbe, kompleksnost igrice i onaj osjećaj kada vidite Rimske legionare i  Spartanske hoplite kako se bore na zidinama  čine da je ovo broj 1 strategija po mom izboru. Rome TW je čak korišćen da bi prikazivao i neke važne bitke na History kanalu. Ogromne mape i veliki broj naroda omogućavaju mnogo zabave 😉

 

Advertisements

6 thoughts on “5 najboljih strategija

  1. Company of Heroes je možda za nijansu i bolji od Rome:Total War, igrao sam ga zadnjih dana često i nije mi dosadio a Rim je igrica koju upališ igraš mjesec dana i posle nikad više.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s