Skoro sam počeo da se zanimam za kriptovalute i želio sam da probam kako funkcioniše čitav sistem, kreirao sam wallet za Bitcoin i Ethereum preko Exodus aplikacije. Tu dobijate adresu koju koristite za primanje i iz te aplikacije šaljete. Postoje više vrste walleta ali za početak to je ok. Dalje, kriptovalute možete da zaradite preko mininga što je proces koji iako zanimljiv iziskuje i veća ulaganja i dosta vremena. Da bi dobili svoj prvi Bitkoin tj njegov dio pošto je trenutna vrijednost jako visoka (1 BTC6134.74 $) možete da ga kupite plaćajući dolarima ili eurima, najbrže preko kreditne kartice.

Ja sam kupovinu obavljao preko ovog sajta:                                      https://changelly.com/?ref_id=fbb5c981ea9f
Medjutim za 50 € sam dobio 0.13214508272 Ethera, koji pošto mu je pala vrijednost za nekih par procenata sada isti iznos vrijedi 37€ s tim što i platforma ima svoje provizije pa nije baš 1-1 poredjenje, sama transakcija i verifikacija je trajala nekih pola sata otprilike od momenta kad je novac skinut sa računa do momenta kad se pojavio u Exodus walletu.

Kasnije sam čuo za drugi sajt:
https://www.coinmama.com/?ref=stevyhacker
Ovdje su manje provizije i za 50€ dobijate 0.17751952 ETH, još uvjek nisam probao ali napisaću ovdje iskustva kada to uradim.
Za Bitcoin na istoj platformi za 50€ dobijate 0.00897551 BTC.
31.10.17 Update: upravo probao i ovaj servis, minimalni iznos koji se mogao kupiti je bio 0.2 ETH, i to je koštalo 57.5€ zajedno sa svim provizijama.

Kriptovalute su jedna vrlo interesantna oblast sa velikim rastom i perspektivom za širu upotrebu u budućnosti ne samo kao digitalni novac već kroz blockchain mogu imati puno primjena neke od kojih ćemo ne sumnjam tek otkriti. Koga zanima dalje istraživanje može početi od nekih Youtube kanala, koji su meni razjasnili dosta stvari:

https://www.youtube.com/user/LiljeqvistIvan
https://www.youtube.com/channel/UCxODjeUwZHk3p-7TU-IsDOA
https://www.youtube.com/channel/UCTKyJALgd09WxZBuWVbZzXQ

Update:
Još jedan sajt za kupovinu kriptovaluta preko kartice je Cex.io s tim što je na njemu prvo neophodno da se verifikujete, priložite slike pasoša i selfi sa karticom itd prije nego možete da odradite depozit i kupite BTC ili ETH.

Advertisements

2 thoughts on “Kupovina Bitkoina i drugih kriptovaluta kreditnom karticom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s